Luka Škrinjarić

Luka Škrinjarić, magistar psihologije

Upoznaj Luku

Luka je studirao na dva fakulteta jer mu jedan nije bio dovoljan 🙂

Dodiplomski studij završio je na Filozofskom fakultetu u Zadru dok je diplomu magistra psihologije stekao na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Dok je bio mlad, i ne više tako mlad trenirao je nogomet a kasnije i odbojku. Kao što to i inače tako biva, kasnije je jako puno radio s nogometašima, a najveći uspjeh postigao je radeći s odbojkašicom Jelenom Nikolić, srpskom reprezentativkom koja je osvojila srebro na OI u Riu.

Počeci

Počeci

Još za vrijeme fakulteta, a očito i prije toga, Luka je odlučio da želi raditi s ljudima. Oduvijek je volio slušati ljude, pomagati ljude i dijeliti savjete. Zadnja karakteristika nije uvijek bila dobro prihvaćena. Kroz fakultet je shvatio da nije njegov posao da dijeli savjete već da jako dobro sluša ljude, nastoji im biti podrška na njihovom putu promjene te da ih ponešto nauči. Začudo, shvatio je da može biti dobar i u tome.

Krajem fakulteta shvatio je da bi područje njegovog interesa mogao biti rad sa sportašima. Jer nije bilo dovoljno izazovno samo pronaći posao psihologa već baš onog psihologa koji radi mentalnu pripremu sportaša.

Dakako, od svih diplomiranih psihologa u tom času, gotovo sigurno, najmanje njih je živjelo upravo od rada sa sportašima. Ono što je bilo potrebno jest stvoriti vlastito radno mjesto, što je i učinio. Mlad, naivan, entuzijastičan, krenuo je u nepoznato.

Poduzetničke vode i područje koje sportaši uopće ne percipiraju. No, Luka nije gledao probleme već je uvidio priliku.

Prve godine poslovanja

Prve godine bile su izazovne zbog nepoznavanja ciljne skupine s područjem rada psihologa koji se bavi mentalnom pripremom. „Pa nisam ja lud da idem kod psihologa!“ Da je Luka svaki puta dobio novčić za ovu rečenicu, imao bi dosta novčića na računu. Mnogo predavanja (često besplatnih), radionica (također besplatnih), edukacija (poneka i naplaćena) i dana provedenih učeći (isplatilo se) dovelo je do promjene.

Također, shvatio je da sportaši više vole reći da je idu kod mentalnog trenere nego kod psihologa pa je i tvrtku nazvao Mentalni Trening.

Kako su godine prolazile, tako je i broj sportaša rastao, a s brojem sportaša i njihovi uspjesi postajali su sve veći i veći. Citius altius fortius u punom smislu tih riječi.

Počeo se redati rad s određenim klubovima, potom i reprezentacijama. Sportaši i sportovi su se mijenjali, a neki ostaju u procesu mentalnog treninga već godinama. Danas, Luka govori da je sretan što može raditi sa svima onima kojima je podrška u mentalnoj pripremi potrebna u bilo kojem dijelu karijere. Luka je imao sreće što je krenuo od onih najmanjih sportaša da bi naučio dobro raditi sa onim najvećima, onima koje nazivamo uzorima.

Uzori

Sportaši, ali i uzori

Luka ne voli baš isticati jedne ispred drugih, no s nekima se mora pohvaliti jer su pravi uzori, onakvi kakvi bi sportaši trebali biti. Ivana Habazin osvajanjem titule svjetske boksačke prvakinje postigla je rezultat, ali potrebne kvalitete sportaša imala je i mnogo ranije. Jelena Nikolić, okrunila je karijeru osvajanjem srebra na OI u Riu te se oprostila od reprezentacije sa stilom. Ante Budimir, nogometaš kojeg su u mladim danima mnogi otpisivali, danas zarađuje svoj kruh u najboljim ligama svijeta i njegovo vrijeme tek dolazi, slično kao i Borna Barišić, obojica hrvatski reprezentativci. Roko Leni Ukić, naučio je Luku mnogo toga kako biti kapetan, a Luka je nastojao objasniti par stvari pravom Dalmatincu….i mnogi drugi pored njih.

Budućnost i misija

Budućnost i misija

Danas Luka i dalje radi na sebi, uči od klijenata, divi se sportašima, nastoji svakim danom dati najviše od sebe ljudima s kojima radi. Ponekad uspije, ponekad ne, ali sljedeći dan kreće ponovno s istom misijom.

Budućnost

Luka je prošao i neke edukacije

Grupni rad

Ponekad bude pozvan i na neka predavanja/izlaganja

Članci

Istaknuti članci

Esports - SPORT or NOT
Fokus

Esport – SPORT or NOT

We can’t really say that this is an ancient dilemma since of the obvious reasons 😀 But, in the past years, it’s been an intriguing topic. Or as we look at it, it started to be an intriguing topic when the Esports industry started its growth in popularity.

Pročitajte više »
Očekivanja u sportu i što s njima
Mentalni trening

Očekivanja u sportu i što s njima

Ukoliko ste pratili Olimpijske igre, mogli ste vidjeti brojne sportaše kako postižu vrhunske rezultate, penju se na postolje, ali su jako nezadovoljni, kao i sportaše koji su svoje nastupe završili iznimno sretni bez obzira na plasman.

Pročitajte više »
Htio bi još čitati? - Prijavi se na naš newsletter. 🙂
Partneri

Naši partneri

Ponosni smo na suradnju s partnerima koji podržavaju naš rad.
Upitnik

Niste sigurni koji je program Mentalnog Treninga idealan za tebe?

Odvojite malo vremena i riješite naš kratki upitnik. Saznajte koji je program Mentalnog Treninga idealan za tebe.