fbpx
Sanja Petrić

Sanja Petrić, mag. psych., sportski psiholog

Upoznaj Sanju

Sanja je svaki dan svog fakultetskog obrazovanja provela na Filozofskom fakultetu u Zagrebu gdje je nakon 5 godina studiranje stekla diplomu magistre psihologije.

S prvim sportskim koracima upustila se u karate i prije nego je krenula u školu, ali nakon puno zagrijavanja i manje tučnjave od očekivanog ubrzo je odustala od tog sporta. Kroz osnovnu školu iskušala se na školskim natjecanjima u raznim sportovima, a onaj koji je najviše zavoljela bio je rukomet koji je trenirala 4 god. Srednja škola je bila pomalo sušno razdoblje u sportu za Sanju, no na fakultetu je pronašla svoju najveću ljubav i postala nogometna sutkinja.

Sanja počeci

Počeci

Sanja je oduvijek voljela slušati druge i dijeliti savjete. Kao mlađa, razmišljala je o tome da postane odvjetnica. No, onda je došla srednja škola i predmet psihologija. Konačnu potvrdu da je baš to zvanje savršeno za nju dobila je nakon jedne domaće zadaće iz psihologije kada ju je profesorica upitala da li je ikada razmišljala o studiju psihologije. U tom trenu bilo je odlučeno da će jednoga dana postati psihologinja!

Nakon uspješnog upisa krenula su predavanja, neka zanimljivija, neka baš i ne toliko. Ubrzo je Sanja uspjela pronaći način kako da spoji svoj hobi (nogometno suđenje) i profesionalno zvanje (psiholog) i zacrtala da će jednoga dana postati sportski psiholog. Na 3. godini faksa upisala je izborni predmet sportska psihologija i dobila potvrdu da je to područje vrlo zanimljivo, u razvoju i potrebne su mu mlade snage. Na diplomskom studiju došlo je i vrijeme za studentsku praksu koju je Sanja odradila, gdje drugdje nego u Mentalnom Treningu. Sada više nije bilo jasno samo područje rada, već i radno mjesto koje želi.

Rad u Mentalnom Treningu

Po završetku studija, Sanja je dobila priliku o kojoj je sanjala, priliku da svoju karijeru izgradi u Mentalnom Treningu. S obzirom da je ovdje odradila i svoju studentsku praksu, već je bila upoznata s načinom rada i brzo se uklopila. Ubrzo je dobila priliku raditi sa sportašima iz raznih sportova. Trenutno radi većinom s mlađom populacijom i uživa u svemu što uči svoje sportaše, ali i onome što oni nju uče.

Dugogodišnje učenje engleskog sada je došlo na naplatu. Zahvaljujući tom znanju, dobila je priliku i raditi s mladim tenisačima iz Sjedinjenih Američkih Država. Na početku je to bio poprilično veliki izazov, razgovor preko Skypea na engleskom jeziku, no s vremenom je to postao veliki užitak i prilika da nauči mnoge stvari o zapadnoj kulturi.

Osim individualnog rada, imala je priliku voditi velik broj radionica i predavanja. Uvidjeti razliku rada 1 na 1 i rada u grupama i naučiti sve njihove prednosti i mane i kako ih iskoristiti na najbolji način.

Nogometno suđenje

Na početku smo rekli da Sanja sudi nogomet što vas je sigurno zaintrigiralo pa da malo kažemo i o tome. Sanja je 2013. godine položila tečaj za nogometnog suca. Da razjasnimo, sudi muški nogomet 😊

Na ovaj način uspjela se dodatno povezati sa svojom velikom ljubavi, nogometom. Inače je i velika navijačica Manchester Uniteda te je bila na nekoliko utakmica u Engleskoj. Ali vratimo se mi suđenju.

2015. godine položila je ispit za regionalnog suca što ju je dovelo na listu Jedinstvene županijske lige Zagrebačke županije. Odsudila je već stotinjak utakmica svih kategorija, a ono na što je posebno ponosna je suđenje ženskog nogometa Football 7 na ESI-ju 2016. godine.

P.S. Ako vam suci stvaraju velike probleme na utakmicama javite se Sanji da vam otkrije nekoliko trikova kako ih pridobiti na svoju stranu.

Sanja budućnost

Budućnost

Sanja namjerava nastaviti svoj put u smjeru mentalne pripreme sportaša. Grabi svaku priliku za dodatne edukacije kako bi usavršila svoj rad i na najbolji mogući način razumjela svoje sportaše i uspjela im pomoći. Veseli se novim prilikama i daljnjem rastu zajedno sa svojim sportašima, te nastavku programa mentoriranja kako bi pomogla budućim naraštajima sportskih psihologa da upoznaju područje.

Dodatna edukacija

Dodatne edukacije

Radno iskustvo

Radno iskustvo

Radovi

Radovi

Članci

Istaknuti članci

Esports - SPORT or NOT
Fokus

Esport – SPORT or NOT

We can’t really say that this is an ancient dilemma since of the obvious reasons 😀 But, in the past years, it’s been an intriguing topic. Or as we look at it, it started to be an intriguing topic when the Esports industry started its growth in popularity.

Pročitajte više »
Očekivanja u sportu i što s njima
Mentalni trening

Očekivanja u sportu i što s njima

Ukoliko ste pratili Olimpijske igre, mogli ste vidjeti brojne sportaše kako postižu vrhunske rezultate, penju se na postolje, ali su jako nezadovoljni, kao i sportaše koji su svoje nastupe završili iznimno sretni bez obzira na plasman.

Pročitajte više »
Htio bi još čitati? - Prijavi se na naš newsletter. 🙂
Partneri

Naši partneri

Ponosni smo na suradnju s partnerima koji podržavaju naš rad.
Upitnik

Niste sigurni koji je program Mentalnog Treninga idealan za tebe?

Odvojite malo vremena i riješite naš kratki upitnik. Saznajte koji je program Mentalnog Treninga idealan za tebe.